În ce fel gura uscată duce la mirosul neplăcut al respirației

Xerostomia, cunoscută și sub numele de gură uscată, apare de obicei atunci când producția de salivă încetinește. Aceste condiții dure duc la dificultăți de vorbire, gât dureros și incapacitatea de a găsi un pahar de apă suficient de mare pentru potolirea setei. În cazuri persistente, aceasta poate duce și la miros neplăcut al respirației. De ce? Saliva naturală care a părut să dispară atât de misterios are un rol: spălarea bacteriilor și a particulelor alimentare rămase din gură. Fără salivă care să le spele, bacteriile și reziduurile încep să se descompună, creând un miros neplăcut.

Multe lucruri pot cauza gura uscată. Anumite medicamente, inclusiv cele pentru tensiunea arterială, antihistaminicele, antidepresivele, diureticele și antiinflamatoare nesteroidiene pot reduce producția de salivă. La fel pot și tratamentele cu radiații, bolile glandelor salivare, diabet, respirația pe gură, apneea de somn și anumite boli autoimune. Persoanele cu tulburări de alimentație, cum ar fi bulimia și anorexia, sau femeile care sunt gravide sau care alăptează pot dezvolta gură uscată, datorită deshidratării și modificărilor hormonale. Alți factori pot include stresul, anxietatea și depresia. Dacă este lăsată netratată, gura uscată poate duce la deteriorarea dinților, dificultăți de alimentație și chiar și pierderea dinților.

Puteți adresa efectele adverse ale gurii uscate. Dacă mestecați gumă fără zahăr puteți ajuta la stimularea salivei fără a acoperi dinții cu zaharuri în exces. O altă alternativă este clătirea cu apă de gură pentru a ucide bacteriile, a elimina particulele de alimente. Alte remedii simple pentru gura uscată includ limitarea aportului de cafeină și consumul a multă apă.

Remedii pentru mirosul neplăcut al respirației

LISTERINE® Cool Mint

LISTERINE® Fresh Burst

Ce este halitoza?

Probleme de sănătate frecvente care cauzează mirosul neplăcut al respirației

Primele 5 alimente care cauzează mirosul neplăcut al respirației

Obiceiuri de viață care duc la un miros neplăcut al respirației