Rutina clătirii cu apă de gură

O greșeală des întâlnită este aceea de a crede că periajul dinților este suficient pentru menținerea igienei corecte a cavității bucale. Prin utilizarea periuței de dinți vă protejați doar 25% din gură (dinții). Zi de zi, o porțiune de 75% din gură nu beneficiază de atenția dvs, dar și pe aceasta trebuie o curățați și să aveți grijă de ea, deoarece și aici se adună bacterii nocive, de exemplu pe suprafața limbii.

Cu apa de gură puteți ajunge aproape 100% în toate colțurile gurii, chiar și în zonele în care accesul este dificil!

Descoperiți cu LISTERINE® cum se utilizează apa de gură, avantajele și beneficiile acesteia.

Importanța utilizării apei de gură

Pentru început, nu uitați că o bună igienă orală depinde de obiceiurile pe care le-ați dezvoltat încă din copilărie și de respectarea a trei principii de bază:

  • Continuitate - periajele nu trebuie să fie efectuate la un interval mai mare de 24 de ore;
  • Periajul corect - consultați-vă cu medicul stomatolog pentru a vă asigura că vă periați corect dinții. Asigurați-vă că folosiți tehnicile de periaj și produsele de îngrijire dentară potrivite pentru nevoile dumneavoastră.
  • Efectuați o igienă orală temeinică - o igienă orală eficientă presupune nu numai periajul dinților și al limbii, ci și curățarea spațiilor interdentare cu o periuță interdentară, ață dentară și apă de gură.

Tipuri de apă de gură

Există două tipuri de apă de gură: una cu scop cosmetic (împrospătarea respirației) și una cu scop terapeutic. Aceasta poate fi cumpărată fără prescripție medicală sau numai cu recomandarea unui dentist, în funcție de compoziție și de utilizarea dorită.

Apa de gură cosmetică are capacitatea de a controla temporar respirația urât mirositoare și de a lăsa un gust plăcut, dar nu are nicio proprietate semnificativă dincolo de aceste beneficii. De exemplu, se consideră că un produs are un rol cosmetic dacă nu distruge bacteriile care determină apariția mirosurilor neplăcute.

Pe de altă parte, apa de gură cu proprietăți terapeutice conține ingrediente active care au rolul de a controla și reduce probleme precum respirația urât mirositoare, gingivita, placa bacteriană și cariile dentare. Ca urmare, aceste ingrediente au capacitatea de a elimina permanent (sau cel puțin pentru o perioadă lungă de timp) problemele menționate mai sus.

Apa de gură poate fi folosită în diverse scopuri, printre care:

  • reducerea sau controlul acumulării plăcii bacteriene
  • ameliorarea simptomelor gingivitei
  • regenerarea țesuturilor în urma unei intervenții chirurgicale

Pentru a afla mai multe informații puteți citi și articolul

TOATE APELE DE GURĂ TRATEAZĂ GINGIVITA?

Apa de gură nu este recomandată pentru copiii cu vârsta sub șase ani.

Este important să înțelegeți că apa de gură nu este un tratament sau un substitut al periajului sau al utilizării pastei de dinți.

Cum se utilizează

Unii oameni folosesc apa de gură ca parte a rutinei zilnice de curățare a dinților. Dar puteți folosi apa de gură și pentru a elimina respirația urât mirositoare.

Nu există cu adevărat o linie directoare strictă și rapidă pentru a utiliza apa de gură în cazul respirației urât mirositoare. Aceasta nu va funcționa pentru întărirea smalțului dinților sau pentru combaterea bolilor gingivale decât dacă este utilizată imediat după ce vă spălați pe dinți și utilizați ața dentară.

Pentru cele mai bune rezultate, dinții ar trebui să fie proaspăt curățați înainte de a folosi apa de gură.

Iată instrucțiunile de bază pentru majoritatea tipurilor de apă de gură.

Pasul 1. Spălați-vă mai întâi pe dinți

Începeți prin a vă spăla bine pe dinți și a folosi ața dentară.

Dacă vă periați dinții cu pastă de dinți cu fluor, așteptați un timp înainte de a folosi apa de gură. Apa de gură poate îndepărta fluorul concentrat din pasta de dinți.

Pasul 2. Cât de multă apă de gură să folosiți

Turnați apa de gură în paharul furnizat împreună cu produsul sau într-un pahar de măsurare din plastic. Folosiți cantitatea de apă de gură indicată pe produs. De obicei, aceasta este de 3 până la 5 lingurițe.

Pasul 3. Gata, pregătiți, clătiți!

Goliți paharul în gură și clătiți bine. Nu înghițiți. Apa de gură nu este făcută pentru a fi ingerată și nu va avea efect dacă o beți.

În timp ce vă clătiți, faceți gargară timp de 30 de secunde. Dacă doriți, puteți seta un ceas sau puteți încerca să numărați în minte până la 30.

Pasul 4. Scuipați apa de gură în chiuvetă.

Ingrediente principale

Formula Apei de gură LISTERINE® conține uleiuri esențiale care sunt inspirate de plantele cunoscute pentru capacitatea lor de dezinfectare și proprietățile antimicrobiene. Acestea sunt:

  • Timol: similar cu uleiul provenit din cimbru.
  • Eucaliptol: extras din eucalipt.
  • Mentol: un ulei mentolat, asemănător cu extractul din frunze de mentă.
  • Salicilat de metil.

De asemenea, apa de gură LISTERINE® conține și alte ingrediente uzuale precum:

  • Apă: componenta de bază a produsului
  • Alcool: contribuie la dizolvarea uleiurilor
  • Sorbitol: oferă hidratare și un gust dulce pentru aromă
  • Sucraloză: oferă un gust dulce pentru aromă
  • Benzoat de sodiu: reglează pH-ul produsului
  • Acid benzoic: împiedică dezvoltarea microbilor și contribuie la ajustarea pH-ului din produs
  • Zaharină de sodiu: oferă un gust dulce pentru aromă
  • Poloxamer 407: contribuie la amestecarea uleiurilor și a apei și la îndepărtarea resturilor de alimente

Cum să clătiți