Istoricul Listerine

V-ați întrebat vreodată de unde și-a luat numele apa de gură LISTERINE®? Dr. Joseph Lawrence, creatorul apei de gură LISTERINE®, a dorit să-și numească descoperirile după un om de știință deschizător de drumuri. Dr. Joseph Lister, un medic și chirurg britanic a devenit primul chirurg care a efectuat o operație într-o cameră sterilizată cu antiseptic pulverizat. Rezultatul? Mai mulți pacienți au supraviețuit decât înainte. Inspirat, Lawrence a creat formula unică a propriului său.

Istoricul Listerine și cele 4 uleiuri esențiale

listerine1.png

botella listerine

În anul 1879, doi oameni de știință - doctorul Joseph Lawrence și farmacistul Jordan Lambert - și-au unit forțele pentru a crea LISTERINE®,  o formulă concentrată alcătuită din patru uleiuri esențiale.

listerine2.png

Joseph Lawrence

Dr. Joseph Lawrence, doctor și chirurg englez, a studiat teoriile faimosului om de știință Louis Pasteur, cel care a susținut faptul că prezența microbilor invizibili ar putea fi cauza apariției unui număr mare de infecții.

În anul 1879, doctorul Joseph Lawrence a creat în laboratorul personal o formulă unică bazată pe cercetările întreprinse de Sir Joseph Lister și a denumit-o LISTERINE®.

Mai târziu, Lawrence a încheiat un parteneriat cu farmacistul Jordan Wheat Lambert, iar împreună  au creat Compania Lambert Pharmaceutical. Această companie avea să fabrice și să pună la vânzare LISTERINE®, o formulă concentrată ce avea în compoziție patru uleiuri esențiale.

La mai mult de 100 de ani distanță, aceleași patru uleiuri esențiale alcătuiesc o compoziție redutabilă ce luptă împotriva plăcii la care este greu de ajuns și a microbilor care cauzează respirația urât mirositoare. Nicio altă apă de gură de marcă nu oferă această formulă unică cu patru ingrediente ce acționează în profunzime pentru a reduce placa și pentru a menține cavitatea bucală curată și sănătoasă. Combinația noastră strictă de eucalipt, mentol, salicilat de metil și timol continuă să dea rezultate.

4oils_ru.jpg

Dinții reprezintă 25% din cavitatea bucală. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă clătiți gura cu LISTERINE®- pentru a vă curăța întreaga gură, pentru a vă proteja împotriva plăcii dentare (cauza principală a bolii gingivale) și a respirației urât mirositoare.

În zilele noastre, LISTERINE® este întrebuințată ca apă de gură cu utilizare zilnică. Produsul nostru dorește să contribuie la îmbunătățirea igienei orale a tuturor atunci când este utilizată complementar cu periajul dinților. În prezent, mai mult de un miliard de persoane din întreaga lume utilizează LISTERINE®.

Cum să clătiți