Ce este halitoza

Halitoza, adică mirosul neplăcut al respirației cronic, este o afecțiune în care persoana emană un miros neplăcut din gură. „Respirația de dimineață” zilnică cu care majoritatea oamenilor se trezesc nu înseamnă halitoză. Nu este nici mirosul neplăcut al respirației timp de cinci minute după ce ați mâncat o mâncare exotică foarte condimentată. Halitoza adevărată este un miros persistent care nu este eliminat după periaj, ață dentară și clătire. Acesta poate fi demoralizant și jenant, atât de mult încât unele persoane chiar se feresc să menționeze acest lucru medicului lor stomatolog. Dar este și destul de frecvent, și astfel, se poate trata în proporție destul bună.

Halitoza are o serie de cauze posibile, dintre care majoritatea sunt de natură orală: cariile, boala gingivală, plombele crăpate și protezele dentare mai puțin curate sunt cei mai probabili suspecți. Și mai există și factorii alimentari. Dietele cu conținut crescut de proteine/cu conținut redus de carbohidrați, alimentele acide, dulciurile și, desigur, un aport constant de ceapă și usturoi vă vor acri respirația ca laptele covăsit. În mod similar, și consumul de cafea și alcool. Consumatorii de tutun sunt expuși unui risc și mai mare.

Deși rar, boala pulmonară, anumite tipuri de cancer și infecțiile amigdaliene sunt cunoscute a cauza halitoza. În mod similar, și bolile de sânge și pulmonare și renale. O cauză medicală mai frecventă este cel mai probabil diabetul, datorită nivelurilor fluctuante de zahăr în sânge, refluxului acid și drenajului post-nazal. Chiar și o simplă infecție a sinusurilor vă poate afecta respirația cu acumularea de mucus.

Având în vedere că majoritatea cauzelor halitozei își au originea în interiorul gurii, primul dvs. pas trebuie să fie reevaluarea tehnicii dvs. de bază de periaj și de clătire. Deși curățarea dinților este necesară, este extrem de important să vă concentrați în plus asupra limbii - unde există o cantitate mare bacterii vii care cauzează mirosul dvs. neplăcut. Răzuiți-vă limbam apoi folosiți ața dentară și clătiți. Nu uitați că doar periajul curăță aproximativ 25% din gura dvs. Adăugați clătirea pentru a obține o gură cu adevărat curată.

Dacă nu observați o îmbunătățire, următorul dvs. pas trebuie să fie vizita la medicul dvs. stomatolog. Să nu vă sfiiți sau să nu vă jenați să vă împărtășiți secretul cu un cadru medical autorizat. Cel mai probabil vă vor putea diagnostica și trata cauza problemelor dvs. de respirație.

Remedii pentru mirosul neplăcut al respirației

LISTERINE® Cool Mint

LISTERINE® Fresh Burst

Probleme de sănătate frecvente care cauzează mirosul neplăcut al respirației

În ce fel gura uscată duce la mirosul neplăcut al respirației

Primele 5 alimente care cauzează mirosul neplăcut al respirației

Obiceiuri de viață care duc la un miros neplăcut al respirației