Periajul, aÈa dentarÄ Èi clÄtirea sunt toate modalitÄÈi extraordinare de a vÄ menÈine gura sÄnÄtoasÄ Èi curatÄ. Dar pentru toate manevrele dvs. defensive, uneori respiraÈia dvs. va rÄmâne puÈin ofensivÄ. Nu vÄ faceÈi griji totuÈi. Dintre toate lucrurile care cauzeazÄ mirosul neplÄcut al respiraÈiei, un numÄr mare se aflÄ chiar sub ochii noÈtri - în alimentele pe care le consumÄm. IatÄ o prezentare a factorilor ofensivi cheie:
Nr. 1: Usturoiul
DeÈi nu este surprinzÄtor cÄ usturoiul este pe listÄ, ce v-ar putea Èoca este cÄ usturoiul îÈi poate lÄsa amprenta sulfuroasÄ nu numai pe limbÄ. De asemenea, usturoiul este absorbit în fluxul sangvin, activând un al doilea val de miros care se duce spre plÄmâni, de unde poate ieÈi liber pe gurÄ. OdatÄ absorbit, usturoiul emite apoi un miros amar prin porii dvs. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste aspecte nu ar trebui sÄ fie motivul pentru a exclude complet usturoiul. ÃncercaÈi doar sÄ nu consumaÈi în exces Èi, când aÈi terminat, spÄlaÈi-vÄ gura de reziduurile de usturoi prin periaj Èi aÈÄ dentarÄ. De asemenea, nu uitaÈi sÄ vÄ clÄtiÈi de douÄ ori pe zi.
Nr. 2: Ceapa
Similar usturoiului, mirosul de ceapÄ rÄmâne în urmÄ dupÄ ce aÈi terminat-o de mâncat. Acest lucru se întâmplÄ deoarece ambele conÈin compuÈi sulfuroÈi care sunt absorbiÈi în fluxul sangvin Èi apoi revin când vÄ aÈteptaÈi cel mai puÈin. OferiÈi-vÄ un strat de protecÈie suplimentar prin periaj, aÈÄ dentarÄ Èi clÄtire.
Nr. 3: Produsele lactate
Laptele poate fi benefic pentru corp, dar poate murdÄri gura. Aceasta deoarece bacteriile naturale din lapte de pe limbÄ se hrÄnesc cu aminoacizii din lapte Èi brânzeturi, ducând la un miros greu Èi neatrÄgÄtor.
Nr. 4: Tonul la conservÄ
Nimeni nu va confunda vreodatÄ mirosul de peÈte cu cel de caprifoi, sÄ zicem. Dar ceva din conserva de ton miroase urât la un cu totul alt nivel. Ãn mod natural, fructele de mare încep sÄ miroasÄ a acru Èi rânced, întrucât oxideazÄ, un proces care este uneori exacerbat de procesul de depozitare în conserva metalicÄ Ã®ntunecoasÄ.
Nr. 5: Hreanul
Atunci când o plantÄ are un miros distinct care reprezintÄ Èi o apÄrare naturalÄ Ã®mpotriva animalelor înfometate, ÈtiÈi cÄ produsele secundare vor rÄmâne dupÄ digerarea plantei. Acesta este cazul hreanului. Compusul chimic izotiocianat este ceea ce permite acestei leguminoase rÄdÄcinoase sÄ ofere o aromÄ Èi un miros specifice sosurilor, dressingurilor Èi respiraÈiei.
Remedii pentru mirosul neplÄcut al respiraÈiei
Ce este halitoza?
Probleme de sÄnÄtate frecvente care cauzeazÄ mirosul neplÄcut al respiraÈiei
Ãn ce fel gura uscatÄ duce la mirosul neplÄcut al respiraÈiei
Obiceiuri de viaÈÄ care duc la un miros neplÄcut al respiraÈiei