5 semne precursoare ale bolii gingivale

A trece cu vederea puțin sânge în chiuvetă după periaj sau ața dentară poate să nu pară o problemă inițial, dar există motive bune pentru a urmări aceste semne - care sunt semnele timpurii ale unei forme reversibile și extrem de ușor de tratat a bolii gingivale. Lăsată netratată, boala gingivală într-o fază timpurie poate evolua la un stadiu avansat, care deteriorează permanent oasele și țesutul care țin dinții ficși. Fiți atenți la aceste cinci cele mai vizibile semnale pe care vi le transmite corpul și mențineți sănătatea gurii dvs.

Nr. 1 Vedeți pete roșii

Culoarea roșie reprezintă o culoare semnal de alarmă pentru pericol. Astfel că are sens să începeți să vă uitați în oglindă și să vă studiați gingiile cu o nuanță de roșu sau vineții, acesta poate fi semnalul că gingiile au probleme. Gingiile sănătoase sunt ferme și au culoare roz palid. Bacteriile pot cauza inflamarea gingiilor, cunoscută sub numele de gingivită, stadiul ușor, timpuriu al bolii gingivale, sau periodontita, stadiul ulterior, mai grav al bolii.

Nr. 2 Gingiile dvs. sunt pufoase

În stadiul timpuriu al bolii gingivale, gingiile se pot umfla, astfel încât devin inflamate. Acesta este un semn că trebuie să începeți să respectați o rutină de îngrijire orală mai solidă.

Nr. 3 Vedeți sânge în chiuvetă

Dacă vedeți sânge în chiuvetă când scuipați în ea după periaj și/sau ața dentară, acesta este un alt simptom. Gingiile care sângerează reprezintă un semnal al bolii gingivale în stadiu timpuriu.

Nr. 4 Gingiile dvs. se retrag de pe dinți

Dacă dinții încep să arate mai mari decât este normal și observați gingii care se retrag sau gingii care se retrag de pe dinți, acesta este un alt semn clasic al bolii gingivale timpurii sau periodontită. Aceasta nu este o parte normală a îmbătrânirii.

Nr. 5 Aveți miros neplăcut al respirației

Mirosul neplăcut al respirației sau gustul extrem de rău în gură poate reprezenta un semnal al bolii gingivale timpurii. Acumularea de placă dentară este de regulă vinovatul mirosului neplăcut din gură.

Alte modificări unice la nivelul gurii dvs. determinate de boala gingivală pot include gingiile dureroase la atingere, spații goale ciudate care se formează între dinți, slăbirea dinților și/sau o modificare a mușcăturii sau a modului în care calcă unii pe ceilalți când mușcați. Acestea sunt semne pe care nu trebuie să le ignorați. Dacă preluați controlul situației gingiilor dvs., există încă o șansă să evitați boala gingivală avansată.

Cauzele gingivitei

LISTERINE® Teeth & Gum Defence

LISTERINE® Teeth & Gum Defence Gust Mai Puțin Intens

LISTERINE® Total Care

De ce îmi sângerează gingiile?

De ce mi se retrag gingiile?