Cea mai frecventă cauză a bolii gingivale (și alte 7 potențiale)

Nr. 1 Placa

Boala gingivală este cel mai frecvent cauzată de placă - o peliculă groasă de bacterii care se formează pe gingii și dinți pe care periajul, ața dentară și clătirea zilnice o elimină. Dacă întrați în această categorie cu siguranță nu sunteți singurul - există milioane de adulți care au un stadiu de boală gingivală. Vești bune: boala gingivală timpurie este tratabilă - astfel că poate fi momentul să deprindeți obiceiuri noi sănătoase. Examenele stomatologice la cel puțin fiecare 6 luni reprezintă, de asemenea, cheia.

Nr. 2 Fumatul

Fumatul interferează cu funcția normală a celulelor țesutului gingival, expunând gura la infecții, cum ar fi boala gingivală.

Nr. 3 Modificările hormonale

Atunci când sunteți gravidă sau uneori chiar și în timpul ciclurilor menstruale lunare, nivelurile hormonale pot crește sau scădea, făcând gingiile mai susceptibile la boala gingivală. Dacă așteptați un copil nu înseamnă că aveți automat probleme cu gingiile sau dinții. Aceasta înseamnă că veți dori să fiți mai atentă privind gura în timpul acestei perioade pentru a vă menține igiena orală. O parte a acestor lucruri neobișnuite la care vă puteți aștepta să aibă loc în timpul sarcinii dvs. sunt gingiile inflamate care sunt iritate, pufoase și roșii și care sângerează la periaj sau ață dentară (dacă vă confruntați cu aceste simptome, știți că de regulă dispar după sarcină).

Nr. 4 Medicamente prescrise

Medicamentele pot avea ca un efect advers precum   reducerea producției și debitului de salivă, lăsându-vă gura uscată unde bacteriile se pot înmulți mai repede. Dacă vă preocupă starea gingiilor dvs., discutați orice medicamente pe care le luați cu medicul dvs.

Nr. 5 Deficiențe alimentare

Este dificil să obțineți toate vitaminele zilnice, dar atunci când nu obțineți suficientă vitamina C, aceasta poate să vă dăuneze în mod special gingiilor. O dietă bogată în zahăr și carbohidrați și aport scăzut de apă și vitamina reprezintă rețeta pentru probleme gingivale.

Nr. 6 Dinți strâmbi

Dacă aveți o situație frecventă în care dinții dvs. se suprapun, sunt strâmbi sau se rotesc, aceasta poate crea motive de cultivare a bolii gingivale. Aceasta deoarece alinierile greșite creează mai multe spații unde se poate acumula placă dentară și vă poate deteriora dinții și gingiile. (Recomandare: Aveți grijă să periați și să folosiți ața dentară în aceste zone.)

Nr. 7 Antecedente familiale

Dacă a existat un istoric de boală gingivală în familia dvs., este un lucru care merită menționat medicului dvs. stomatolog, întrucât vă poate expune unui risc ușor crescut de dezvoltare a infecției bacteriene.

Ce este gingivita?

LISTERINE® Teeth & Gum Defence

LISTERINE® Teeth & Gum Defence Gust Mai Puțin Intens

LISTERINE® Total Care

5 alimente care îți pot răni gura

4 obiceiuri nu atât de inocente care îți pot răni gura