5 alimente care îți pot răni gura

Nr. 1: Înghețata

Această gustare înghețată vă dăunează gingiilor, în special celor care sunt deja vulnerabile. În general, zaharurile adăugate în majoritatea dulciurilor - de la biscuiți la sucuri - sunt vești rele pentru gingiile dvs., deoarece zaharurile aderă la dinți, declanșând eliberarea acizilor de eroziune. Mai mult, temperatura scăzută a înghețatei poate irita gingiile unde au început deja să se uzeze, expunând rădăcinile la senzații fierbinți și reci. Aceasta înseamnă să reduceți dulciurile din dieta dvs. Încearcă să limitezi aportul de alimente dulci

Nr. 2: Roșiile

În mod similar dietelor cu zahăr care nu promovează gingii sănătoase, dietele extrem de acide afectează și atacatorii gingiilor. Și deși roșiile sunt sănătoase în multe privințe și bogate în antioxidantul licopenic, care a fost legat de riscul mai redus de atac vascular cerebral, fructul zemos este, de asemenea, extrem de acid. Consumul de astfel de alimente este ca și cum v-ați îmbăia dinții în acid care uzează gingiile și promovează deteriorarea. Când vă bucurați de acest fruct zemos, încercați să îl asociați cu alimente de neutralizare a acidului, cum ar fi mozarela, carne slabă de vită sau pui, nuci, linte sau ton

Nr. 3: Portocalele

Fructele citrice, ca portocalele, grefele, lămâile și limetele sunt acide și pline de fructoză naturală, care poate deteriora și eroda dinții și gingiile. Mai există și alte moduri non-acide de a obține vitamina C, cum ar consumul de legume bogate în vitamina C, dar cu conținut scăzut de acid (cum ar fi broccoli, asparagus și mazăre) și fructe mai puțin acide, ca și bostanul, pepenele galben și kiwi (care au un conținut mai ridicat de vitamina C față de portocale).

Nr. 4: Pâinea

Pâinea albă, împreună cu alte alimente pline de amidon produse din făină albă, nu este prietena dvs. Deși poate vă surprinde, pâinea, biscuiții și chipsurile pot fi la fel de dăunătoare gingiilor sănătoase ca și bomboanele. Aceste amidonuri sunt carbohidrați simpli care rămân prin gură și se dizolvă într-un tip de zahăr simplu pe care germenii din gură înfloresc, tipul care duc la generarea de acid care deteriorează dinții.

Nr. 5: Băuturile sportive

Pe lângă conținutul crescut de zahăr, băuturile sportive pot eroda gingiile și promova deteriorarea dinților, deoarece au un conținut crescut de acid. Dacă dvs. sau copilul dvs. consumați astfel de băuturi după sesiunile de exerciții, fie consultați eticheta pentru a afla mărcile cu cel mai scăzut conținut de zahăr adăugat, fie încercați să treceți la apă.

LISTERINE® Teeth & Gum Defence

LISTERINE® Total Care