De ce să folosiți o apă de gură mai naturală?

Pentru a avea o gură sănătoasă și a evita afecțiunile, cel mai bine este să le prevenim, motiv pentru care utilizarea apei de gură este o parte esențială a rutinei de igienă dentară. În plus, există ape de gură naturale care nu conțin agenți chimici și nu conțin alcool.

Beneficiile utilizării apei de gură naturale

1. Formula naturală este mai bună pentru persoanele cu gingii și dinți sensibili

Uneori, oamenii folosesc apă de gură cu alcool, deoarece alcoolul mai puternic îi face să simtă că gura lor a fost curățată temeinic. Această intensitate cauzată de alcool poate provoca disconfort în gurile sensibile. Prin urmare, utilizarea unei formule naturale, fără alcool, poate fi o opțiune mai bună. În plus, deoarece sunt fabricate din ingrediente naturale, acestea oferă hidratare și pot ajuta la calmarea țesuturilor bucale sensibile.

2. Nu provoacă uscăciunea gurii

Unele persoane au gura uscată (xerostomie) din diverse motive (cum ar fi administrarea de medicamente, stilul de viață etc.). Gura uscată este inconfortabilă și reprezintă un risc pentru sănătatea orală, deoarece poate crește riscul de apariție a bolilor gingivale. Din acest motiv, nu se recomandă utilizarea de ape de gură care conțin alcool, deoarece acesta poate reduce producția de salivă.

3. Ingrediente naturale și  aceeași eficacitate

Gama de produse Listerine Naturals conține 96% ingrediente naturale, ceea ce nu are niciun impact asupra eficacității sale. Îndepărtează până la 99% din germenii care rămân chiar și după periaj și care provoacă respirația urât mirositoare, placa bacteriană și gingivita. În plus, acestea oferă o senzație de curățenie în toată gura, întăresc smalțul și protejează gingiile.

4. Ajută la menținerea unui corp și a unei guri sănătoase

Igiena orală este un indicator al sănătății generale a unei persoane. Unele infecții din gură pot duce la probleme în alte părți ale corpului. De exemplu, boala gingivală poate distruge pereții din jurul dinților și poate deveni o poartă de intrare a bacteriilor în sânge.

5. Fără coloranți

Apa de gură naturală nu conține coloranți, dar are uleiuri esențiale care au proprietăți antibacteriene, antifungice și antimicrobiene.

Cum se utilizează Listerine Naturals

Se recomandă utilizarea de două ori pe zi, dimineața și seara, după spălarea dinților. Cantitatea recomandată este de aproximativ 20 ml și se clătește gura timp de 30 de secunde înainte de a scuipa.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani se recomandă să se folosească jumătate din cantitatea recomandată mai sus, 10 ml.

Listerine Naturals: unde se întâlnesc naturalul și sustenabilul

Gama Listerine® Naturals este formată din două produse:

Ambele produse sunt prietenoase cu veganii, cu sticle 100% reciclabile, fabricate din 50% plastic reciclat. În plus, atât Listerine Naturals protecție pentru gingii, cât și Listerine Naturals protecție pentru smalț au în comun aceleași uleiuri esențiale: eucalipt, timol, mentă și salicilat de melită. Ceea ce diferențiază aceste produse naturale este faptul că unul este expert în protejarea gingiilor și menținerea sănătății acestora, în timp ce celălalt întărește smalțul, deoarece conține fluor.