Limitează aceste 5 alimente și băuturi care pot dăuna dinților

Principala cauză a cariilor, care practic sunt găuri în dinți, este acidul care stă pe dinte și uzează smalțul în timp. Alimentele, de la dulciurile zaharoase la carbohidrații cu amidon, se dizolvă în zaharuri care la rândul se transformă în acid în gură, atacând dinții și slăbindu-le smalțul puternic. Pentru a vă menține dinții puternici și smalțul intact, evitați aceste alimente dăunătoare.

Nr. 1 Bomboanele tari

După cum puteți ghici, bomboanele zaharoase, tari pe care le sugeți mult timp sau pe care le spargeți în bucăți cu dinții vă afectează serios smalțul și vă pun în pericol sănătatea orală. Bomboanele sunt pline de zahăr care aderă la dinte și care are nevoie de mult timp pentru dizolvare, expunând gingiile și dinții la zahărul dăunător.

Nr. 2 Băuturile acide

Sucul, băuturile sportive și toate sucurile carbogazoase  sunt pline de zahăr și acid, care sunt rele pentru dinții dvs. Dacă doriți să beți ceva diferit de apă, uitați-vă după mărcile care nu au zahăr adăugat sau încercați să adăugați puține fructe sau legume, cum ar fi pepene verde sau castravete, la apa simplă pentru a obține o aromă proaspătă mai puțin dăunătoare. De asemenea, luați în considerare diluarea sucului cu apă pentru a-l face mai puțin dăunător pentru dinți.

Nr. 3 Prăjiturile

Această tratație sau orice alt dulce cu mult zahăr, este problematic pentru dinții dvs. Dulciurile lipicioase sunt cei mai răi atacatori ai dinților, chiar și fructele uscate, cum ar fi caisele uscate, pot fi o pacoste pentru smalțul dinților. Alimentele care aderă ușor la dinte și rămân între gingii și dinte permit zaharurilor să atace smalțul și sunt greu de spălat. Încearcă să limitezi aportul de alimente dulci

Nr. 4 Gheața

Mestecarea de gheață și alte substanțe tari vă poate crăpa smalțul expunându-vă dintele. Alte obiceiuri dăunătoare care vă implică gura, cum ar fi deschiderea sticlelor și pungilor de chipsuri cu dinții, trebuie evitate.

Nr. 5 Nucile tari

Pe lângă posibila crăpare a smalțului dvs., mestecarea de nuci tari vă poate deteriora implanturile dentare, protezele și aparate dentare. Încercați să mâncați bucăți de nucă mai mici în locul nucilor întregi dacă acestea sunt tari sau mâncați nuci măcinate în unt, cum ar fi untul de arahide.

*Advanced White si Advanced Defence Sensitive turnați 10 ml si clătiți timp de 60 de secunde. Nightly Reset turnați 15 ml si clătiți timp de 60 de secunde. 6+ pentru ape de gură fără alcool, cu excepția Advanced Defence Sensitive (+18) și 12+ pentru ape de gură cu alcohol.

Carii: Prevenire, prevenire, prevenire

LISTERINE® Teeth & Gum Defence Green Tea Gust Mai Puțin Intens

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Advanced Nightly Reset

Placă vs. tartru

Detectați cariile din vreme: Căutați aceste 5 semne

Aveți semne de eroziune a smalțului?