Clătirea pentru mamele însărcinate

Când sunteți gravidă, hormonii dvs. fluctuează constant, fapt care poate afecta sănătatea gingiilor și dinților dvs., expunându-vă gura la bacterii și placă. De aceea sarcina este un factor de risc pentru boala gingivală. De fapt, este recomandabil ca femeile însărcinate să acorde o atenție deosebită îngrijirii dentare pentru a-și proteja gingiile și dinții. Pentru a vă proteja sănătatea orală, urmați această rutină de clătire de două ori pe zi, astfel încât să aveți o preocupare mai puțin în următoarele nouă (9) luni.

PASUL 1: Turnați 20 de mililitri (4 lingurițe) de apă de gură într-un pahar.

PASUL 2: Goliți ceașca în gură. Nu diluați soluția cu apă.

PASUL 3: Clătiți de jur împrejur timp de 30 de secunde (încercați să numărați până la 30 în minte sau utilizând un cronometru). Nu vă faceți griji dacă nu ajungeți la 30 de secunde din prima - devine mai ușor de fiecare dată când încercați.

PASUL 4: În timpul clătirii, rotiți de jur împrejur în gură.

PASUL 5: Scuipați soluția în chiuvetă.

Mențineți sănătatea orală generală

Nu uitați că o rutină de clătire completă include și periajul și ața dentară.

Considerente speciale pentru femeile însărcinateIritația gingiilor

Dacă așteptați un copil nu înseamnă că aveți automat probleme cu gingiile sau dinții. Aceasta înseamnă că veți dori să fiți mai atentă privind gura în timpul acestei perioade pentru a vă menține igiena orală. O parte a acestor lucruri neobișnuite la care vă puteți aștepta să aibă loc în timpul sarcinii dvs. sunt gingiile inflamate care sunt iritate, pufoase și roșii și care sângerează la periaj sau ață dentară (dacă vă confruntați cu aceste simptome, știți că de regulă dispar după sarcină).

Excrescențe în gură

În timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină, unele femei însărcinate se confruntă și cu creșteri în exces de țesut care le apare pe gingii. Acestea sunt excrescențe necanceroase de culoare violet închis-roșu și pot fi o formă de placă. Vizitați medicul dvs. stomatolog pentru consiliere.

Recomandări pentru igiena orală din timpul sarcinii

* Spuneți medicului stomatolog că sunteți însărcinată, fapt care afectează tratamentele și radiografiile.

* Dacă gingiile dvs. se inflamează, mergi la un dentist pentru a primi o recomandare profesională

* Fiți atentă la folosirea zilnică a aței dentare.

* Clătiți zilnic cu o apă de gură.

Utilizați instrumente inteligente

* Periuțele de dinți cu peri moi sau periuțe electrice

* Pastă de dinți cu fluorură

* Apa de gură LISTERINE® care ucide germenii ce cauzează mirosul neplăcut al respirației, placa dentară și boala gingivală

LISTERINE® Teeth & Gum Defence

LISTERINE® Teeth & Gum Defence Gust Mai Puțin Intens

LISTERINE® Total Care