4 moduri în care părinții pot determina copii să se clătească

De regulă, medicii stomatologi recomandă părinților să perieze dinții copiilor până la vârsta de aproximativ 6 ani*. Atunci este momentul să începeți să vă învățați copilul cum să se perieze, să folosească ața dentară sau să se clătească pe dinți (și să-i învețe motivul pentru care ar trebui) pentru a preveni cariile și deplasările dureroase la medicul stomatolog. Iată câteva sfaturi populare pe care părinții le folosesc pentru a-și motiva copiii.

SFATUL nr. 1: Achiziționați periuțe moderne, amuzante și arome plăcute pentru copii

Lăsați-vă copilul să-și aleagă propria periuță de dinți și apă de gură la magazin, precum și pasta de dinți. În prezent puteți găsi tot felul de periuțe ușor de folosit de copii în culori intense și acoperite de personalul favorit din filme și emisiuni. LISTERINE SMART RINSE® este disponibilă în arome pentru copii*.

SFATUL nr. 2: Cântați un cântec

Jucați un joc amuzant unde dvs. cântați un cântec pe care îl alege copilul dvs. în timp ce periază, folosesc ața dentară și apa de gură. Ideea este să țină în permanență pasul cu rutina. Dacă pot, încurajați-i să fredoneze cu gura plină de spumă (care sigur va da cale liberă chicotelor). Dacă copilului dvs. îi place sportul, puteți utiliza un cronometru în locul unui cântec și puteți face un concurs pentru a vedea dacă pot menține periajul până la oprirea cronometrului.

SFATUL nr. 3: Jocuri de calendar

Recompensații cu un premiu atrăgător. Transformați totul într-un concurs, astfel încât durata de timp de periaje consecutive oferă copilului dvs. un premiu mai mare. Oferiți-i copilului o jucărie pe care și-o dorește cu adevărat după 14 zile sau la periajul și clătirea de două ori pe zi. Agățați un calendar la înălțimea copilului în baie și lăsați-l să lipească o steluță aurie în fiecare zi când periază și clătește cu succes și dimineața și seara.

SFATUL nr. 4: Spuneți o poveste cu dinți

Explicați de ce este important să perieze și să facă mișcări animate când descrie gândacii de zahăr care pot face găuri în dinți dacă nu îi spălăm și clătim. Adăugați personaje amuzante, cum ar fi Zâna Măseluță care arată ca un dinte strălucitor și faceți din Dl. Bacterie personajul negativ. După ce ați spus copilului povestea de câteva ori, rugați-l să vă spună povestea în unele nopți. Adresați întrebări despre personaje și întrebați-vă copilul ce sunet scot, încurajându-i să adauge efecte sonore.

*6+ pentru ape de gură fără alcool, cu excepția Advanced Defence Sensitive (+18) și 12+ pentru ape de gură cu alcohol.

*Advanced White si Advanced Defence Sensitive turnați 10 ml si clătiți timp de 60 de secunde. Nightly Reset turnați 15 ml si clătiți timp de 60 de secunde. 6+ pentru ape de gură fără alcool, cu excepția Advanced Defence Sensitive (+18) și 12+ pentru ape de gură cu alcohol.