Primele 6 motive pentru care dinții dvs. sunt atât de galbeni

V-ați uitat vreodată în oglindă și v-ați mirat cum de dinții dvs. au devenit atât de galbeni? Mulți dintre noi am făcut-o. Deoarece îngălbenirea poate avea loc treptat, aceasta poate fi ușor trecută cu vederea. Din fericire, îngălbenirea dinților nu reprezintă un semn al unei afecțiuni medicale grave. Și deși acest lucru poate fi descurajant și vă poate afecta încrederea să simțiți că ați pierdut cel mai bun accesoriu - zâmbetul dvs. luminos, alb puteți să îl obțineți din nou. Pentru început, fiți informat(ă) privind cauza îngălbenirii și cum puteți evita sau limita expunerea la acele lucruri.

MOTIVUL nr. 1 Îmbătrâniți

Dinții dvs. pot începe a se îngălbeni în mod natural în cadrul procesului de îmbătrânire. Aceasta se întâmplă, întrucât stratul rezistent, protector, alb care acoperă dinții, cunoscut sub denumirea de smalț, se diminuează în timp, datorită uzurii zilnice a dinților.

MOTIVUL nr. 2 Sunteți fumător(fumătoare)

Produsele din tutun, de la țigări la fumul de pipă pătează dinții. Dacă fumezi, dinții dvs. se vor înnegri în timp.

MOTIVUL nr. 3 Igiena dvs. orală nu este corespunzătoare

Atunci când nu vă periați, nu folosiți ață dentară și nu vă clătiți pentru a înlătura placa și tartrul acumulate, aceasta poate grăbi decolorarea dinților dvs.

MOTIVUL nr. 4 Luați medicamente

Anumite medicamente, cum ar fi antibioticele doxiciclină și tetraciclină, pot înnegri dinții copiilor cu vârste mai mici de 8 ani. Unele antihistaminice, medicamente pentru hipertensiune arterială și medicamente antipsihotice vă pot păta dinții, de asemenea. Treceți în revistă împreună cu medicul dvs. orice reacție adversă potențială a medicamentelor pe care le luați în prezent sau pe care este posibil să începeți să le luați.

MOTIVUL nr. 5 Suferiți de o boală

O cauză mai puțin frecventă a decolorării dinților poate fi o boală care afectează smalțul sau tratamentul unei boli, cum ar fi chimioterapia și/sau iradierea utilizată pentru a trata cancerul. În acest caz, decolorarea are o culoare mai maronie.

MOTIVUL nr. 6 Culoarea galbenă este o predispoziție genetică

De asemenea, este posibil să fi moștenit un smalț mai galben față de cel al altor persoane cu gene diferite.

Dacă observați că dinții sunt mai galbeni decât ați dori, puteți remedia problema utilizând LISTERINE® pentru a vă reface zâmbetul luminos.

LISTERINE® Advanced White Gust Mai Puțin Intens