5 cauze ale sensibilității dentare

Cauza nr. 1: Periajul agresiv

Periajul prea dur vă poate uza partea albă vizibilă a dintelui numită smalț, unul dintre cele 4 țesuturi majore ale dinților și cea mai dură substanță din corp. Dacă constatați că consumați periuțele de dinți mai rapid decât ața dentară, poate fi necesară ajustarea tehnicii dvs. pentru a vă salva smalțul.

Cauza nr. 2: Lipsa unei rutine duble pe zi

O abordare relaxată a periajului, aței dentare și clătirii poate duce la acumularea de tartru de-a lungul liniei gingiei până în punctul în care numai un medic stomatolog îl poate îndepărta. Asigurați-vă că vă intensificați rutina orală pentru a include clătirea cu apa de gură LISTERINE®.

Cauza nr. 3: Aveți gingii care se retrag

Poate că ați observat că gingiile încep să se retragă de pe dinți. Aceasta înseamnă că gingiile dvs. se retrag, expunând ramurile nervoase sensibile din rădăcina dintelui. Boala gingivală sau periajul dur poate fi vinovatul.

Cauza nr. 4: Dieta acidă

Dacă consumați regulat alimente și băuturi usturătoare și/sau acre, aceasta poate reduce smalțul de pe dinți. Verificați-vă dieta periodic pentru alimente extrem de acide, ca citricele, roșiile, iaurtul, smântâna, brânzeturile maturate și băuturile acide, cum ar fi sucul de portocală, băuturile sportive, vinul și băuturile carbonatate, inclusiv sucul. Încercați să limitați consumul acestor alimente și băuturi.

Cauza nr. 5: Dieta plină de zahăr

Consumul de gustări cu zahăr, cum ar fi biscuiții și prăjiturile pot stimula creșterea bacteriilor, ducând la eroziunea gingiilor care expun zonele sensibile ale dinților.

Cum să vă calmați sensibilitatea dentară

LISTERINE® Advanced Defense Sensitive

5 atacatori ai dinților sensibili

Am sensibilitate dentară - Aceasta înseamnă că mi se deteriorează dinții?

Care este diferența între sensibilitatea dentară, durerea din gură și gingiile sensibile?