5 atacatori ai dinților sensibili

Evitați-le dacă vă confruntați cu durerea de dinți.

Inamicul nr. 1: Lucrurile reci

V-ați gândit să vă înecați preocupările privind dinții sensibili într-o cupă de înghețată? Gândiți-vă din nou. Smalțul dvs. este ca un strat care vă protejează dinții de îngheț atunci când gustările înghețate ating suprafața acestora și când este uzat, lucrurile reci dor cu adevărat. Chiar și respiratul în aer rece poate duce la o străfulgerare neașteptată a durerii dinților dvs.

Inamicul nr. 2: Lucrurile fierbinți

La fel cum nu doriți să fiți împroșcați pe piele c apă fierbinte, la fel dinții dvs. nu pot face față lichidelor fierbinți, cum ar fi cafeaua, ceaiul și supa când smalțul este uzat.

Inamicul nr. 3: Lucrurile acide

Vă plac citricele, roșiile, murăturile, bomboanele acre, sucul și vinul? Dinților dvs. nu le plac aceste lucruri. Acidul vă uzează smalțul, conferind o mai mare sensibilitate dinților.

Inamicul nr. 4: Lucrurile dulci

Un alt vinovat acid este zahărul. Bacteriilor din gura dvs. le place zahărul și cu cât mai mult consumați, cu atât mai mult acid vor produce. Știm că multor persoane le plac dulciurile, dar o parte a celor mai răi atacatori de evitat sunt apa minerală, băuturile sportive și sucul.

Inamicul nr. 5: Lucrurile tari

Atunci când mestecați gheață, bomboane și nuci tari, acestea pot cauza fisuri în dinții dvs., expunând nervii care se irită când mestecați.

Cum să vă calmați sensibilitatea dentară

LISTERINE® Advanced Defense Sensitive

5 cauze ale sensibilității dentare

Am sensibilitate dentară - Aceasta înseamnă că mi se deteriorează dinții?

Care este diferența între sensibilitatea dentară, durerea din gură și gingiile sensibile?