Opriți scrâșnitul: vă puteți declanșa sensibilitatea dentară

Indiferent de cât de bine vă îngrijiți dinții întreaga zi, există o afecțiune comună care vă poate deteriora dinții noaptea: scrâșnitul din dinți. Poate că nu aveți idee de ce faceți, dar după ce aflați de aceste simptome, s-ar putea să fiți surprins(ă).

Scrâșnitul din dinți noaptea poate avea simptome destul de subtile. Majoritatea persoanelor pur și simplu realizează când se trezesc stresate de un maxilar dureros. Deseori acestea raportează o durere de cap persistentă pe durata zilei. Și deoarece aceste simptome sunt deseori trecute cu vederea, scrâșnitul din dinți nocturn continuă, iar dinții suferă vătămări ascunse.

Scrâșnitul din dinți (cunoscut și ca bruxism) este doar un alt mod în care corpurile noastre reacționează la stres, dar, dacă nu verificăm, aceasta poate fi cauza majoră a sensibilității dentare, care este dureroasă și stresantă, Daunele apar încet în timp: scrâșnitul creează fisuri mici în smalțul dinților dvs. Eventual, dentina, stratul sensibil de sub smalț, este expus și vă face dinții vulnerabili la temperaturile fierbinți și reci.

Nu lăsați o problemă să ducă la alta. Dacă suspectați că este posibil să scrâșniți din dinți, vizitați-vă medicul stomatolog, astfel încât să vă examineze pentru semne și posibil să vă prescrie o protecție nocturnă. Aceasta v-ar ajuta pe dvs. și dinții dvs. să obțineți un somn bun noaptea.

LISTERINE® Advanced Defense Sensitive

De ce dentina este la fel de importantă ca smalțul dinților

4 moduri în care să vă calmați sensibilitatea dentară