De ce dentina este la fel de importantă ca smalțul dinților

Când vine vorba despre dinți, sunt multe subiecte de discuție privind smalțul și motivul pentru care trebuie să îl protejăm, dar nu știți niciodată cu adevărat de ce. Pentru a vă menține dinții strălucitori și albi? Pentru a preveni cariile? Răspunsul la ambele întrebări este DA, dar există chiar și un răspuns mai important: dacă nu aveți grijă de smalțul dvs., dentina dvs. va fi expusă.

Dacă smalțul este vedeta spectacolului, dentina este actorul secundar. Situată sub smalț, dentina constă dintr-un strat sensibil de țesut viu și tubuli care comunică cu nervul dinților. Când gingiile se retrag, iar dentina este expusă, lucrurile care nu v-au dăunat dinților înainte, pot fi resimțite ca foarte dureroase. Aceasta deoarece tubulii dentinei permit lucrurilor ca supa fierbinte sau înghețata rece să stimuleze direct nervul dintelui, fapt care duce la durerea fulgerătoare pe care noi o numim sensibilitate dentară.

Acum că știți, nu uitați de dentina dvs.! Aveți grijă de smalțul dvs. prin periajul blând, evitând alimentele acide și prevenind gura uscată, iar aceste acțiuni vă vor salva dentina.

LISTERINE® Advanced Defence Sensitive

4 moduri în care să vă calmați sensibilitatea dentară

Opriți scrâșnitul: vă puteți declanșa sensibilitatea dentară