Clătirea pentru adulții mai vârstnici

Rutina adulților mai în vârstă

PASUL 1: Turnați 20 de mililitri (4 lingurițe) de apă de gură LISTERINE® într-o ceașcă.

PASUL 2: Goliți ceașca în gură. Nu diluați soluția cu apă.

PASUL 3: Clătiți de jur împrejur timp de 30 de secunde (încercați să numărați până la 30 în minte sau utilizând un cronometru). Nu vă faceți griji dacă nu ajungeți la 30 de secunde din prima - devine mai ușor de fiecare dată când încercați.

PASUL 4: În timpul clătirii, asigurați-vă că clătiți de jur împrejur.

PASUL 5: Scuipați soluția în chiuvetă.

Adaptați-vă la protezele dentare

Atunci când purtați proteze dentare, veți dori în continuare să efectuați anumiți pași pentru a vă păstra gura și gingiile proaspete și curate.

PASUL 1: Scoateți protezele dentare și frecați-le cu o periuță de dinți, eliminând alimentele și resturile de pe ambele părți.

PASUL 2: Apoi, curățați protezele dentare într-o soluție specială pentru acestea, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

PASUL 3: Periați ușor gingiile cu o periuță de peri moi.

Considerente speciale pentru adulții mai în vârstă

Starea salivei

Pe măsură ce îmbătrânim, de regulă începem să producem mai puțină salivă în gură, datorită factorilor, ca menopauza sau reacțiile adverse la medicamentele prescrise (fiți liniștit(ă) că apa de gură LISTERINE® nu afectează starea salivei). Această afecțiune este cunoscută și ca gură uscată. Reducerea salivei poate duce la gingii și dinți mai slabi în timp. Dacă vă preocupă cantitatea insuficientă de salivă, încercați aceste recomandări pentru a vă crește producția de salivă:

  • Mestecați gumă fără zahăr.
  • Sugeți o bomboană tare fără zahăr.
  • Sugeți bucăți mici de gheață (dar evitați să mestecați gheața tare, care vă poate deteriora dinții).

Continuați vizitele la medicul stomatolog

Menținând gura sănătoasă, curată, puteți să vă mândriți cu acțiuni care implică mai mult decât îngrijirea la domiciliu. Programați consultații la medicul dvs. stomatolog cel puțin la fiecare 6 luni. Și rețineți că pe măsură ce înaintați în vârstă, medicul dvs. stomatolog vă poate sugera să programați consultațiile mai frecvent, cum ar fi la fiecare 3 luni. Nu uitați, când placa dentară evoluează în tartru, aceasta poate fi eliminată numai cu instrumente profesionale utilizate la curățările realizate de medicul stomatolog.

Notă: Dacă nu mai aveți dinți, încă trebuie să mai consultați medicul stomatolog pentru a examina țesutul moale al gingiilor și protezele dentare.

Utilizați instrumente inteligente

  • Periuțele de dinți cu peri moi sau periuțe electrice
  • Pastă de dinți cu fluorură
  • Apa de gură LISTERINE® care ucide germenii ce cauzează mirosul neplăcut al respirației, placa dentară și boala gingivală

LISTERINE® Teeth & Gum Defence

LISTERINE® Teeth & Gum Defence Gust Mai Puțin Intens

LISTERINE® Total Care