Placă vs. tartru

Tartrul este de fapt placa ce nu a fost înlăturată și astfel s-a agravat  transformându-se într-o materie întărită pe suprafața dinților. Această materie poate fi înlăturată doar de către medicul stomatolog. Placa este o peliculă groasă pe dinți care constă din salivă și particule alimentare prinse care se acumulează la linia gingiei. Dacă placa nu este îndepărtată în fiecare zi prin periaj ușor, ață dentară și clătire cu apa de gură puternică LISTERINE®, aceasta se poate întări în tartru. Acidul din placă poate ataca dinții imediat după mese; dacă nu este curățat imediat, acesta poate pătrunde prin smalț și poate duce la carii. De asemenea, placa vă atacă gingiile li poate duce la gingii înroșite, umflate care sângerează când sunt periate sau chiar și la retragerea dinților.

Tartrul este dur, cu crustă și poros. Este de culoare galbenă sau maro și apare pe linia gingiei. Tartrul este placa care nu a fost îndepărtată și care s-a întărit de la mineralele din salivă. Acumularea de tartru duce la apariția cariilor, la deteriorarea și pierderea dinților, precum și la boala gingivală. Aceasta continuă să crească și să se calcifieze dacă nu este îndepărtată. Tartrul poate fi eliminat de pe dinți numai de către medicii stomatologi și instrumentele lor profesionale. Periajul, ața dentară și clătirea cu apa de gură LISTERINE® pentru controlul tartrului poate ajuta preveni acest lucru.

*Advanced White si Advanced Defence Sensitive turnați 10 ml si clătiți timp de 60 de secunde. Nightly Reset turnați 15 ml si clătiți timp de 60 de secunde. 6+ pentru ape de gură fără alcool, cu excepția Advanced Defence Sensitive (+18) și 12+ pentru ape de gură cu alcohol.

Carii: Prevenire, prevenire, prevenire

LISTERINE® Green Tea

LISTERINE® Total Care

LISTERINE® Nightly Reset

Detectați cariile din vreme: Căutați aceste 5 semne

Limitează aceste 5 alimente și băuturi care pot dăuna dinților

Aveți semne de eroziune a smalțului?