5 Lucruri care vă pot păta dinții

Cu toții am trăit această experiență. Mâncăm ceva cu o nuanță de violet închis, și când ne uităm ulterior în oglindă, limbile noastre sunt negre, iar dinții noștri sunt acoperiți de culoare. Parcurgeți această listă a principalelor alimente și băuturi despre care se știe că decolorează dinții și încercați să clătiți și să periați după ce le consumați. Când acest lucru nu reprezintă o opțiune, utilizați apă pentru a le elimina din gură.

1 CARE PĂTEAZĂ DINȚII: Acadelele portocalii

Și violet și roșii și cele albastre. Alimentele, cum ar fi înghețata cu arome care obțin culoarea din coloranți vă pot păta dinții. Nu uitați această regulă: Dacă limba dvs. capătă o altă culoare, aceasta vă decolorează și dinții, într-un mod mai puțin evident însă.

2 CARE PĂTEAZĂ DINȚII: Fructele de pădure închise la culoare

De la mure la zmeură și merișoare, toate aceste fructe de pădure vă pot păta dinții. Acesta nu este un motiv să evitați consumul acestor super-alimente pline de antioxidanți puternici. Asigurați-vă doar că vă clătiți cu apă după ce mâncați fructele zemoase.

3 CARE PĂTEAZĂ DINȚII: Vinul

Da, vinul roșu este un binecunoscut vinovat - dar știați că și vinul alb, cu taninul său, vă poate decolora  dinții?

4 CARE PĂTEAZĂ DINȚII: Ketchup

Acest condiment zaharos, închis la culoare cu arome puternice, cum ar fi curry, chimen și turmeric vă poate păta dinții în timp. Asigurați-vă doar că după mesele cu ketchup vă clătiți și periați. Dacă aceasta nu este o opțiune, beți apă pentru a spăla particulele alimentare care pătează dinții.

5 CARE PĂTEAZĂ DINȚII: Sucul

Cu sau fără zahăr, sucul vă decolorează dinții și zâmbetul. Sucul nu este un aliat al gurii și trebuie evitat.

LISTERINE® Advanced White Gust Mai Puțin Intens

Primele 6 motive pentru care dinții dvs. sunt atât de galbeni

Dinții au culoarea albă naturală?